DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA UZMAN MASAL ANLATICISI DAVETİ

16 Ocak Salı günü Uzman öğretmen eşliğinde ''Kuklalı Masal Dinleme'' etkinliğimiz gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini farketmeleri amacıyla yaptığımız bu etkinlikle, öğrenciler bir Uzman masal anlatıcı ile karşı karşıya gelmiş, hikaye kitapları ile ilgili bilgi almış, kuklalar ile hikaye anlatmayı somut bir şekilde görerek anlama fırsatı bulmuşlardır. Öğrencilere merak ettikleri sorulara bire bir cevap bulma imkanı tanınmıştır. Uzmanımız ile  iletişime geçmek, onun canlandırdığı kuklarar ile  hikayeyi dinlemek öğrencilerin kitap okumaya yönelik olumlu bir tutum geliştirmelerini sağlamış; kitap okumaya yönelik ilgi ve sevgilerinin artmasına katkıda bulunmuştur. Öğrencilerin dilimizi daha iyi tanımaları ve sevmeleri yolunda olumlu bir adım atılmıştır. Okul öncesi eğitimin kazanımlarında da yer alan dinleme becerilerinin gelişmesi,yapılan bu etkinlikle pekiştirilmiştir.

16-01-2024